6. huhtikuuta 2008

Pyhäpäivän pyöräytykset


Ruisleipä

Juuri:
2 litraa vettä
taikinajuurta
ruisjauhoja, kunnes syntyy sakea velli

annetaan hapantua yön yli huoneenlämmössä

aamulla taikina herätellään lisäämällä vähän ruisjauhoja
pari rkl suolaa
hiivaa pala
alustetaan ruisjauhoilla kunnes taikina alkaa "natista" ja irrota käsistä

Annetaan kohota huoneenlämmössä 1,5-kertaiseksi
Leivotaan neljä (tai viisi) ruisleipää, joiden annetaan taas kohota, pinta saa hieman repeillä.

paistetaan noin tunti noin vajaa 250- asteisessa uunissa.

Voiko parempaa enää olla?

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Tätä pitää kyllä testata. En muista koska olisin tehnyt ruisleipää. Varmaan ammattikoulussa:/