
Ruisleipä
Juuri:
2 litraa vettä
taikinajuurta
ruisjauhoja, kunnes syntyy sakea velli
annetaan hapantua yön yli huoneenlämmössä
aamulla taikina herätellään lisäämällä vähän ruisjauhoja
pari rkl suolaa
hiivaa pala
alustetaan ruisjauhoilla kunnes taikina alkaa "natista" ja irrota käsistä
Annetaan kohota huoneenlämmössä 1,5-kertaiseksi
Leivotaan neljä (tai viisi) ruisleipää, joiden annetaan taas kohota, pinta saa hieman repeillä.
paistetaan noin tunti noin vajaa 250- asteisessa uunissa.
Voiko parempaa enää olla?
Juuri:
2 litraa vettä
taikinajuurta
ruisjauhoja, kunnes syntyy sakea velli
annetaan hapantua yön yli huoneenlämmössä
aamulla taikina herätellään lisäämällä vähän ruisjauhoja
pari rkl suolaa
hiivaa pala
alustetaan ruisjauhoilla kunnes taikina alkaa "natista" ja irrota käsistä
Annetaan kohota huoneenlämmössä 1,5-kertaiseksi
Leivotaan neljä (tai viisi) ruisleipää, joiden annetaan taas kohota, pinta saa hieman repeillä.
paistetaan noin tunti noin vajaa 250- asteisessa uunissa.
Voiko parempaa enää olla?
1 kommentti:
Tätä pitää kyllä testata. En muista koska olisin tehnyt ruisleipää. Varmaan ammattikoulussa:/
Lähetä kommentti